Найкращі місця світу, які подарують гурманам унікальні кулінарні враження.
Гастрономічний туризм стає все популярнішим, адже багато людей прагнуть пізнати культуру інших країн через їхню їжу. Іноді місцева кухня настільки захоплює, що люди закохуються в неї назавжди. Для тих, хто шукає нових гастрономічних вражень, відомий туристичний журнал Condé Nast Traveler склав перелік з десяти місць у світі, які варто відвідати у 2025 році, щоб відкривати нові смаки.
Топ-10 гастрономічних напрямків на 2025 рік:
Долина Клер, Австралія: знамениті виноградники, затишні готелі-ресторани та тиша природи.
Дубай, ОАЕ: яскраві регіональні смаки та новітні підходи до харчування.
Генуя, Італія: чудове поєднання класичних страв та нових методів приготування традиційної їжі.
Гоа, Індія: оригінальні концепції пивоваріння.
Айлей, Шотландія: ідеальне місце для поціновувачів скотчу.
Кігалі, Руанда: розкішні африканські страви з регіональних інгредієнтів і чудова крафтова кава.
Ліма, Перу: вишукані страви в місті, славному своїми дегустаційними меню.
Лофотенські острови, Норвегія: смачні місцеві страви, неймовірна випічка та вечеря під північним сяйвом.
Пуерто-Ріко, США: класика Карибської кухні та перший на острові фестиваль їжі й вина.
Вашингтон, США: розвивається кулінарна культура, що дивує своєю різноманітністю.
Нещодавно Chef’s Pencil визначив новий рейтинг найдорожчих мішленівських ресторанів світу. Чотири ресторани з Токіо потрапили до топ-10, в той час як Європа представлена лише двома.